Tuesday, November 30, 2004

8 ppl and 3 cars picked me up yesterday. thehehe! headed to umah akmal. then gi umah lan lak kat carjunk. macam ari laksa sedonia! sampai umah, pak long A called kater nak mai. bulih ajerr...skali turn up 6 biji keta, adus! dia bawak skali adik bradik tiri, pak ngah mak ngah, mak tam, spupu spapat dari penang. heee aku rasa pas nih kalo btembung tepi jalan pon aku tak cam jugak. it was fun. tiring but fun.



Just finished watching Finding Neverland. Bes ler jugak...erm yeker bes? ker bes tgk Johnny Depp. He's wearing the boyish look again. Huhu! 7 perhentian wpon aku tgk sket, it's a flop movie i must say. tak suker ar dengar dialog diaroang....ewww!

Saturday, November 27, 2004

Almost a week now since kena blocked from using the internet @ opis. Co. kemuutt! Gigih aku baca email bebudak nih yang cecah 100 emails per day during lunch hour or @ home. Terpaksaler gelak lambat kalo diaorang wat lawak, nak reply dah basi. huaaa!



Nothing much happened tho. S just got back from Aust after 1 month hol, i've got 1 xtra gift from her, nice! while W is expecting to deliver this week. Dia nerves kalo contraction kat opis, oh-oh, heee. When she start maternity leave nanti, i'll be most dem bored! she's the person who can keep my sanity at the opis plus keepin me awake. Coz the other person can make me cuckoo wit all the nonsense-ridiculous-silly story.



And oso a lil accident, di mana kipas stand aku yang gagah duduk atas almari jatuh btol² on my head at 2 a.m. Mamai + biol aku dibuatnya, earthquake kah?! Bukanler sbb aku tdo ganas, tidak sama skali! tapik sbb de comforter yang terjun dari closet lantas terkena pada kipas lalu kedua² objek nih menghempap subjek yang brada di paksi selari yakni aku! Alhamdulillah, slamat kipas tuh tak on. Hmmm...



Have a luvly weekend guys. Enjoy all the open houses!

Monday, November 22, 2004

Saturday after work straight gi braya umah wan. Then Yulie's house. Sumer makan sodap². Malam lak gi umah aunty Nora. Dia wat open house skali ngan bday party tok cucu dia. for one whole day aku makan dengan sungguh² hingga tahap maksima. fuh sib tak demam. balik trus flat. sungguh tak semenggah.



Sunday gi kenduri BB @ kajang. Cam reunion pon yer jugak. Heheh jumpa ngan budak bandaraya cam Suhana yang aku dah lama tak jumpa since 1994. Definitely makin cun and still bubbly. Fatimah since 1996. Windu siot! Mik² gambar...peh tuh gi braya umah Inot and their classmate Indra. petang baru balik. mengahh!



Congratulations to the newly wed, BB and Ilham. Semoga berbahagia hingga ke anak cucu :D



Thursday, November 18, 2004

Aku suker giler melampau tgk site bebudak nih mik gambar. nice touch, angle, technique dan juger faces ;) superb. rasa hepi jer tgk...wpon tak kenal. haha!



Visit fakrul

Wednesday, November 17, 2004

The day before raya

Spose wat takbir raya from house to house, dalam kol 12 baru jemaah surau sampai umah aku, since last year my house was the 1st one, this year diaorang start anti clockwise. naik lembik aku tunggu...siap lentok2 tgk tv dolu. huhuh! lepas abis tinggal sensorang balik. dalam kol 1 pagi baru diaroang berjaya bis singgah sumer umah.



1st day raya

prepared few meals. lepas balik smayang raya, makan-makan, then gi ziarah pusara mom. balik lepak jap, layan budak datang raya, then buat2 tdo. :D malam, zect, rush ngan akmal datang. ahaks...first time my frens came over on 1st raya.



2nd day raya

dari pagi dah start prepare masak tok rombongan sg buloh. 5 famili nak dientertain...since chef dah balik, slamat aku tayah masak. tolong chop2, blend itu ini ajerr. diaorang sampai siap bawak buah tangan bird nest lar, bunga and biskut lar. cam klako pon de. makan2 burak2 bagai nak rak, layan album ngan vid wedding karen. call off the night



3rd day raya

ari nih aunty nora and famili lak nak datang. baru jer plan nak gi braya umah diaorang, but they beat us first. hahah the menu is much more simpler tho...since smalam dah pulun abis, x larat dah rasanya. rupenya famili intan pon de skali. yoshh!



4th day raya

pepagi dah sesiap gi DJ. watper? kejer lar! haiyaaa!

Friday, November 12, 2004

Rabu ari tuh berjaya gak gi buffet McD. Yeay! dok ajak akmal ngan wld. end up wld came wit giman. info trafik hitz yang akmal dengar tak accurate. thehehe! so me, zect and 'em gi kota damansara. sampai sana nazman pon de (melantak mcD lagik budak nih! hahah). order punya order, aku takder lar makan banyak mana sperti yang dicita2 muahaha. only 2 pcs chicken, 1 fillet, 1 mcDeluxe, 1 sundae choc, 5-6 sudu bubur, 2 fries. hmmmmph, lebam jugak ar! quarterpounder tah kemana, double cheeseburger lagik lar tak mandang. next time kena tukar teknik sequence. (^o^)



Khamis...Hepi deepavali! aktiviti mencuci dan menyental spanjang ari sekaligus mengakibatkan fingerprint thumb aku ilang tok kesekian kalinya sbb sabun terlampau. tskk raya punya pasal.



andaikater tak sempat nak online lagik, aku nak mik kesempatan nih wish y'all slamat ari raya. mintak ampun dan maap kalo de tersalah cakap, terkasar bahasa. kalo de kesempatan mohler singgah braya umah cek noo. boittt!

Monday, November 8, 2004



Saturday

'Skip' kejer to do some last minute shopping @ jln Tar. Masuk Semua House ujan lebat giler. Stuck dalam 3 hours. Susu called, ajak gi SH. haha, i'm oredi in SH. so naik 5th floor, jumpa dia ngan BB @ Sayang You. Yoshhh shopping tok barang hantaran :-) I didn't know SH ader kedai lagik kat atas², besar lak tuh, cam SSF. Around 4 baru sampai umah. Sesiap gi buka posa lak. Tunggu walad, datang ngan jaa and mie.







Venue: Be Be's Cafe, Capitol Hotel

Gather ngan UTM bunch. About 35 ppl. The food was okay. Maybe to worn-out to enjoy the food. Plus the pix in my cam is blurry, much to my dissapointment. Asal start new main dishes tukaq tempat hehe. Tried nasi+lauks, sate, ayam percik, pizzas, abc, ice-cream. Tapik time tuh memang dah rasa full giler (cemana zet leh sumbat lagik megi goreng Jasima?) haha! mik² gambar, and oso got my tart nenas...yeah yeah! Balik crash zect lak, since yang len nak gi jalan Tar. Watched OTH, kapuff...flat!



Sunday

Cleanin out my closet :P and then what's spose to get rid of old shoes, became get rid of the whole almari. jadik banyak lak kejer. and i eksidently killed a lizard in the process. Grosss! Around noon, Emi dropped by mik tart yulie. Again tak dan lagik nak tido dah 4 p.m, Misz called nak datang. Burak² sambil siap, we then headed to KDE.







Venue: Kelab Darul Ehsan, Ampang

Buka posa ngan bebudak TIKL, commerce and electric. ader lar dalam 33 orang. Adoilaa sumer muka and sizes len giler hehe, ader yang 7 years tak jumpa. izhan and zul always a gud combination to sit around with. Dok ngan classmates ar, nak mingle sumer aku tak hapal nama, ader yang tatau pon their existence...ptth ;)! this time fud is indoor and outdoor with stalls. had nasi+lauks, kebab, salad, rojak, bread pudding, yong tau fu, ice-cream. time nak bayar, quite a while jugak nak tunggu kerol kira. wakakaka, baper banyak assistant+auditors dia pakai soh kira duit ngan orang again and again. yang len tgk pon penin sama.



A splendid weekend i must say! but now baru tingat, i haven't pay a visit to doc to get 'MC'. Seyy lorr!

Thursday, November 4, 2004

Whatever we may be, for better or for worse, we are thus initially and “naturally” “idiots of the family.”

Peter Sloterdijk (73)



Masuk ari nih punya title...dah 10 buku aku wat pasal Shakespeare. Diaorang nih dah takder mende len ker nak tulih. Every prosa Shakespeare's play diaorang kaji. Buhsannya...more and more of Hamlet's confusion, kecintaan Ophelia. Yang peliknya ramai chose to write about Hamlet. Romeo and Juliet tak dak pon.



Be thy intents wicked or charitable,

Thou com’st in such a questionable shape

That I will speak to thee.

Hamlet, 1.4.21–23

Monday, November 1, 2004

Attend Karen and Chin's wedding reception yesterday @ Mount Kiara Equest. The dinner was fabs! the ritual yam seng session where all the guests toasts to the bride. there's aunts (mom's kazen) yang baper kurun aku tak jumpa...kenalkan anak² diaorag yang skang sumer ensem² blaka. huhuh! i can't help having a silly smile on my face! sorang tuh muka ala² malay gitu...dem!