Sunday, April 22, 2007

My father's daughters

raya wit bapak

Takde pekataan yang bulih describe my feelings when I've lost the man i love most sekelip mata. Mom dah takde, skang bapak pon dah takde. Rasa sunyinya tuhan jer yang tau.

He's the backbone of this family, penyejuk biler marah, penenang biler sedey, pemberi smangat biler keciwa, pemujuk biler kecik ati, penyudah biler keje tak siap, pengrepair biler barang rosak, penyabar layan anak/cucu yang banyak songeh, penasihat
biler degey, pelawak biler nasihat tak jalan (reverse saiko), pendengar yang baik biler nak bercerita, peneman biler nak kemana2. Maka biler bapak dah takde nie, rindu lah sangat2.

Hari nie, me and sis lepaskan 3 bijik aquarium dan ikan2 bapak kat pacik karim. Asik terlupa jer nak bagi ikan tuh makan. Nak bersihkan tank tuh pon tatau. Tapik cam rindu lak dat spot bapak slalu duduk every nite tgk ikan2 dia sambil isap rokok (disamping tunggu aku kalo balik lambat). Tang garden bapak lak, my sis rasa dia bulih handle and make sure pokok2 tuh idop. we'll see lah how hijau tangan dia.

Rasa cam terseksa jugak lepas nie kalo dengar orang nak bagi hadiah itu ini kat parents, aku cuma mampu bagi present "al-fatihah" jer. Or maybe time raya nanti dengar orang nak balik kampung parents sana sini, aku cuma leh lawat kubur jer..pastu nak gi mana? Biler rindu, bulih tgk gambar jer. Tuh lar seksanya realiti biler parents dah tak ada kat dunia nie. Sigh.

Timer kasih to everyone yang datang menziarah ari tuh, yang stay sampai selesai, yang bagi moral support and takziah thru sms and calls. sori ada yang tak sempat reply. I really appreciated it.

Sunday, April 8, 2007

Saturday, April 7, 2007

Pit Lane Park

Pit Lane Park

The BMW Sauber F1 Pit Lane Park offers everything from a miniature race track, mini grandstands, F1 training centre, and much more. Plus the experience full spectrum of sound, speed and dynamics behind the world's most state-of-the-art racing technology.

Pit lane park @ KLCC

Me at the Pit Lane Park with KLCC osem view

Pit lane park @ KLCC


Fuh cam hebat jer info. Biler amik test keji giler result! Wahahaha!

Pit lane park @ KLCC

Had my picture taken next to F1 car and printed for free. I looked so darn 'sweet' wif my *kof* baju kurung *kof* in dat photo. Akmal and Din tried out tukar tayar challenge. While me and Wawa tried the petrol pump.

Pit lane park @ KLCC

Me, wawa and Akmal


Newscaster reject.

Pit lane park @ KLCC 

Wednesday, April 4, 2007

Makan2 at Palace Beach & Spa, Mines

Wahaha makan lagik! Kriss meeting was held @ Palace Beach & Spa, Mines. The food iz nice and variety ;)


Palace Beach & Spa @ Mines

We got lucky to won table game, jumble trouble. The prize is RM50 kfc-pizza voucher. Yay leh makan lagik! But bahagi 10 orang? No luck in lucky draw though, sigh.

Palace Beach & Spa @ Mines

Before balik, snap gambar dolu. This place has beautiful landscapes and a beach! As they said, the one and only beach in the city.

Palace Beach & Spa @ Mines

Skali ujan lebat giler plak. Sangappp!


Palace Beach & Spa @ Mines

And this is shot after ujan with lake view. There's Sap*ra building, business centre, and erm...fatty crab somewhere in between.

Palace Beach & Spa @ Mines

Tuesday, April 3, 2007

Farewell for Cdot

We throw a farewell party for Cdot last last Friday. One by one geng-lunch dah susut. biler sumer dah benti, tak lunch lah jawabnyer. tak pon biarlah aku yang benti dolu muahahaha! (pix below: cdot in the middle)


Cdot's farewell parteh

We ordered nasi ayam @ Anjung, choc cakes, etc.

Cdot's farewell parteh

Ff pon datang office to celebrate. So we went to Mines for karaoke session (the last one i guess). sbb yang giler karaoke dah takde lepas nie, and yang tinggal plak sumer sora2 katak.

Karaokie @ Mines

All the best cdot in ur business venture!
Liza's pizza treat sempena naik gaji. Wohooo!

@ Pizza Hut, Mines

Muka2 ponteng half day. Watched 300 for the second time and then makan kat lil Vietnam.

@ Little Vietnam, MidValley

Dinner at Nailis. They charged us double for meals we didnt ordered. Luckily i checked the receipt before leaving the counter. Haiyaa!

@ Nailis DU