Wednesday, June 30, 2010

MIL's birthday

Last week was my MIL's birthday. We went for family dinner at Coca steamboat restaurant in Subang Parade. I'm not sure sorang baper hengget...but ada 2 servings. Each servings ada plain soup and tomyam soup. Yang senangnyer, the waiter yang tolong rendamkan everything kitowang cuma tunggu and makan jer.

MIL's birthday MIL's birthday
MIL's birthday MIL's birthday

After dinner, everyone balik umah nak makan cake.

MIL's birthday

One of the flower bouquets MIL received as birthday present. She got 3 flower bouquets! Besnyer wangey2 ^.^

MIL's birthday

Lepas cut the cake, took some family photos =) Smoga MIL panjang umur dan dikurniakan kesihatan yang baik insya Allah.

MIL's birthday MIL's birthday
MIL's birthday MIL's birthday

Monday, June 28, 2010

Abu (r.i.p) and his furballs

This is Abu, the most manja bunny in the house. Abu loves to lepak dalam umah macam domestic cat compared to other bunnies. Asal bukak pintu jer dia masuk. And oh Abu also like to hang out bawah keta and paling susah nak halau kuar every morning. But today, it was killed by a civet cat and based on Cheep's description, dia mati dengan sadis...muka dia yang kiut dah ilang sparuh :( I dowan to imagine :( Sedey bangattttt!!!



Abu left 6 furballs behind. Kesian kat depa nie sure tercarik2 the mother. Dahtu tatau camne nak minom plak tuh. Hope they can cope cepat nak minom from bowl or bottle. This is photo of the newborn furballs on 16 June.



See how cepat dorang besar! These are the most recent photos. Just now, MIL tried to pasang feeding bottle so that dorang bleh blajar minom. And sumer took advantage to step out from the cage. Awwww cute overload!



2 huge furballs took over the bowl


Geramnyer biler dah start panjat2 camnie. Haihhh kiut sangat rasa nak squeeze!



And yang lagik cute biler dengar dekat2 the bunnies munch! Lol!



Nota kaki: R.I.P Abu. Hope your furballs can grow up healthily and can take care of themselves.

Tuesday, June 22, 2010

Wedding Dash

2 weddings to attend in 1 day. Satu kat Klang and another one was in Rawang. Sesungguhnyer masa sangat mencemburui kami time that day. Cheep had to work, so I went with D who also had to come alone because Poji pegi mencandat sotong. First both of us didn't bring the wedding card. So no map whatsoever. Berdasarkan address yang aku dah masukkan dalam Maps the day before...kitowang pon start jalan. Baru sampai Klang lagik batt iphone ku dah tinggal sparuh. So totally depend on D punyer handphone GPS. 1 st wedding stop was Sally at Klang.


Otw to Klang, kitowang tersalah pilih simpang and we end up pusing2 kat bandar Klang for 1 hour! It was totally crazy and frustrating. Susah beno nak find our way out back to highway menghala Banting. Biler dah jumpe jalan yang benar, dengan tegarnyer kitowang sambung perjalanan sampai kawasan umah Sally. Aku pon bukak maps yang dah set lat-long given by Kak Wy. Dah habes betol dah ikot instructions tapik kitowang sampai kat umah orang yang oso ada khemah kawen tapik sib baik takde orang. Kalo tak mmg kitowang masuk duduk makan kot. Pehtu husband Kak Wy tolong guide directions and kitowang berjaya sampai to the right house. Dekat jer from tempat yang salah memula tuh hehe. Lepas amik2 gambar baru pegi isik perot yang dah kelaparan.

Wedding Sally @ Klang Wedding Sally @ Klang

Nice kan the wedding cake? Pengantinnyer sendiri yang buat...sbb mmg dia buat business cake. And then siap bagi special cupcake for friends =) Time makan tuh, tetiba hujan lebat pulok dahhh!! Lebat selebat2nyer...trus kitowang stranded kat stu for another hour. Hadoiii gundah gulana dibuatnyer because nak kene attend wedding lagik satu kat Rawang yang bleh tahan jauhnyer. Since hujan tak benti2, we queued tunggu turn nak pinjam payung >.<
Wedding Dani @ Rawang Wedding Dani @ Rawang

Otw nak sampai umah Dani tuh jam pulak kat tol sbb ada eksiden lori masuk longkang. Cobaannnn! Biler dah sampai kat umah dia, lama pulak kitowang duduk dalam keta contemplating nak masuk ke tak sbb dah pukul 5.30pm! Meja kosi sumer dah kene susun egeegege. Dani plak tak jawab tepon lagik lah seber salah nak bagi salam. Lepas tuh nampak Mader Dani kitowang pon nekad masuk jugak. Nampak jer pengantin tgh posing kat pelamin, fuhhh leganyer! Tadalah okwed sangat hehehe.

Wedding Dani @ Rawang

One of the hantaran. Cute nyeh cake nie! Nampak sangat fresh. Lepas amik2 gambar ngan Dani & Mukeh kat bawah kitowang join kejap amik gambar kat bilik pengantin.

Wedding Dani @ Rawang

And then the pengantin nak make a move pegi amik gambar outdoor maka kitowang pon gerak skali mau pulang. Lega dah selesai tunjuk muka kat kenduri kengkawan. Selamat pengantin baru to kowang sumer, Sally & Apiq, Dani & Mukeh, and also Sharax & Bukhari!

Monday, June 21, 2010

Gifts for newborn

Went to jusco setiawangsa to get newborn gifts for our colleagues yg baru dapat baby. There were 3 of em and sume daddies hehe. Me also check out anything interesting for my future purchase. Ok ke beli cot camnie? Or should i stick to the classic kayu cam yang sblah tuh?

One of the dads specifically request for this car seat. Since dia dah buat research dolu snang lah dah tau which one dia nak. We bought this car seat for RM199, since lebey dari budget collection, the daddy willingly to topup sket.

This one plak for second dad. Since nih second child so most of the stuff dia dah ada and we were clueless what to buy for him. So beli satu gym mat and one dress.

Sessi bagi hadiah

Oh ya the 3rd dad requested for stroller. We bought the one yang harga RM129...brand blue cherry jugak kot. Settle udahhhh sumernya :)

Monday, June 14, 2010

House Warming @ Putrajaya

Last 2 weekends i had to work on Saturday and Sunday. Because i had to work lah i managed to attend the house warming at Akmal's house in Pjaya. Kalo tak kejer, sure liat nak drive all the way from SA. I left the car in the office and Cheep picked me up with his car. Thanks to D and poji yang tolong move my car to basement ;)

House Warming @ Akmal, Putrajaya

When we arrived, Wawa, Din, Rusyd and Lia were already there. So just nice lah not too early and not too late hehe. Followed by Ja'a, Sue, Wan, Yatie. All we did was borak and makan. Layan sungguh aku makan sate sbb cam dah lama tak makan and sedap plak tuh hehe. Gambar Sue below before her due date in 2 weeks time ^.^

House Warming @ Akmal, Putrajaya

Sambil nengok Top Gear kat tv akmal yang hebat. Full HD tuhhh sangat pueh.House Warming @ Akmal, Putrajaya

Of course ada yang kene jadik babysitter while yang lain makan.House Warming @ Akmal, Putrajaya

Snap2 kat meja makan.
House Warming @ Akmal, Putrajaya

And with the gurls before masing2 start balik.
House Warming @ Akmal, Putrajaya

Biler dah balik baru pasan i left my laptop kat umah akmal. And yang lagik besnyer my wallet dalam tuh! Huahauhaua dengan pantas called wawa mintak tolong pegangkan dolu because pegi damansara lagik dekat than patah balik pjaya. Luckily wawa and din baru nak kuar from umah akmal and sangat rajin nak drive ke SA to pass the laptop. Alahaiii baiknyer hati hangpa! Weekend habes camtuh jer, wasted 2 hari sbb kene gi kejer but ends with a nice small gathering with old friends. Alhamdulillah.

Notakaki: Thanks to Akmal & Jann because aku request ajak jumpe, but dorang yang jadik host :)

Wednesday, June 9, 2010

Random picks

  1. Yesterday reached home around 10.30pm and suddenly feels like to read something. Tapik terjoin Cheep nengok keynote Steve World pasal iphone 4 pulak sampai nantok. Berabuk dah buku kat bilik tuh hehe.
  2. Nak beli langsir kaler aper and pattern aper for bilik. Tapik kene pikir gak cemana nak kaver panel lama Sbb ada dua! kalo cabut kang mau belobang dinding. Any idea?
  3. Tingin nak pegi Midvalley because Nani said dia jumpa barang yang aku nak carik kat Metrojaya sana and it's cheap! i want! i want! hope it's exactly what i had in mind.
  4. Nak apply cuti teman my sis deliver. So now tunggu dia confirm date biler dia kene masuk hospital. I can accompany the rugrats while my bro in law teman dia kat labor room. Hmmm nak beli aper yeh for the new family member :)
  5. Need to pay visit to Mak Yah. Sis said she's not well because both of her eyes dah makin x nampak. Slalu tingat and rindu kat dia...tapik liat betoi nak dial her number.
  6. This saturday ada 2 kenduri to attend. One in Klang and the other one kat Selayang huhu

Tuesday, June 8, 2010

Medical Card

Recently the company imposed medical card policy instead of the usual medical claim. Well im not really happy about it because the company tak cover for maternity. So lepas nih lagik saks lah because monthly check up pon takleh nak claim dah. Takat nak stock up my prenatal vitamins jer :( Sangat rugi ok tak guna sepenuhnyer medical entitlement yang i think x sampai seribu hengget tuh! Sbb bukannyer slalu saket demam. Sangat wish i'm working in a company yang cover maternity, dental etc.

Actually on the day pegi collect card kat HQ ada briefing by Alli*nz. But since we were in a hurry, masing2 ada meeting nak kene masuk kol 3pm, we just grabbed and go. List of clinic/hospital panel pon x supply, how to use it pon tatau, saket aper and ubat aper yang tak cover oso we don't know. Huhuhu tunggu jelah dorang upload kat intranet. Hope the list that i found on internet nih betoi...because DEMC listed. Harap2 je lahhhh.

List of panel hospitals here.