Posts

Showing posts from January, 2011

Gathering Skali Skala

Image
It's been a while tak jumpe bebudak uni since last raya i think. We've been discussing biler nak jumpe and kat mana dalam email a week before but makin nak dekat date makin senyap. Ingat cam tak jadik lah sbb si Zect takde and Wawa ada hal. Sampai lah hari kejadian, Ja'a sms sumer orang and make sure the meetup took place. But janji melayu seperti biasa lah hahaha. Set pukul 2 tapik kol 3 lebey baru ada 3 families sampai. Aku plak memula nak kuar lambat sket when Ja'a said he'll be a little late, end up jadik lambat banyak sbb Qeeb nak feeding dolu. Sib baik lah tempatnye dekat. Sampai kat Empire Gallery, we went straight to Kenny Rogers where everybody dah start makan ;)



Ja'a and wifey Sue.



Nih plak anak dorang, Ar Rayyan (7 months). Since i never met Rayyan since he was born, tuh maknanya dah 7 bulan tak jumpe the parents lah tuh hehe.



Here are Wan and the Wander girls. Anak yang eldest, Arissa Sofia yang seken one plak Aina Fathiah (6 months).



Akmal and his daug…

Qeeb's 2 months milestones

Image
I used the C-Pillow for Qeeb to blajar duduk and meniarap. Steadyyyy!



Qeeb's milestones at 2 months old:
He stays awake for longer period and dah kurang tido during day time. So malam he sleeps longer and only awake around 6am for feeding. Nih kira our manual alarm nak bangun subuh lah ahaha.
Dolu tido static jer but now asik sliding ke bawah. I had to position him at the foot of the cot to prevent him from sliding down beneath the blankie.
Pandai borak walaupon lambat sket nak warm up. But once dah start, borak non stop sampai lah melalak mintak susu. Kira time's up dia dah penat lah tuh.
Biler bangun tido and tak mintak susu, dia layan tgk cot mobile sambil tersengih sorang2. I guess dia excited tgk benda tuh moving and colorful because from his angle i don't think bes sangat tgk montot gajah, giraffe, bird, etc.
Kaki dia dah kuat biler timang dia keras kan kaki. Lepas nie timang sambil lompat2 lah plak.




♥ ♥ ♥

Prehistoric Baby

Image
Time amik gambar nie, Qeeb was 1 month & 21 days old. He wore Prehistoric Pumpkin Patch rompers given by aunty shua and aunty amy. However sempat pakai 3 kali jer because dah ketat. Sayangnyeeee because i love the dinosaurs theme! The rompers label rupanyer tulis premature babies daaaa hahaha! But the blankie still can use :)



Sometimes Qeeb tido muka rungsing. Berkerot2 dahi...aper masalah negara lah yang dia pikior dalam tido tuh.



Kaki yang comel & bersih. No dry skin and cracked heels hehe.



Jari yang runcing, mulus dan masyamph sebab slalu sumbat dalam mulut.


Lunch @ Sister's Kitchen, G-Tower

Image
December last year, we had lunch together. Everybody was there except Zaza because she's working in Penang. The next one, insya Allah Zaza will join before she give birth...kalo sempat lah ;)



We chose Sister's Kitchen at G-Tower this time sbb paling dekat ngan orang yang tgh bz and dekat ngan LRT. As for me I went there with Jannah, mintak tolong dia fetched me kat umah because I haven't start working lagik time nie and keta plak Cheep pinjam.



Also gift exchange session from meka2 yang went for vacation. Sangat nais and totful!



Mas plak jadik pengedar kalendar official PNB. Yelah dah nak masuk taun baru time tuh kan mustilah sumer orang semangat nak kalendar. On another note, my company neh dah nak masuk february...refill for planner 2011 pon tak dapat lagik. Hurmphhh :(



The food kat sini sedap jugak but kenot buat port makan tiap2 ari lah sbb quite mahal for daily lunch rate. I ordered ciken masak ginger, biler food dah sampai tgk cam menu orang pantang jer. Halahaiii beria k…

Anniversary Date Night

Image
On 10.01.11 we went to have dinner at Chillis, Empire Gallery. Muka masing2 penat giler tapik pegi jugak because it's a special date kan. I ordered Triple Play for starters. Menu wajib that everytime i ordered, rasa konpiden boleh abeskan. But eventually give up sbb overload :P Especially chicken crispers dia yang isiknyer empok sangat tuh.


For main course, i had Fajita Quesadillas Combo ada ciken and beef. Time nak order tuh cam bes jer sebut 'kuasadiya' keh keh! Manyak lah kuasadia...dia mana? :P it's ekceli kay-sah-dee-yah hoccay! *slaps forehead* This one mmg sedap and when we ate the leftovers the next day pon still sedap


Cheep plak had Big Mouth Bites burger. Tak try rasa langsung the burger because i was busy ngecak dia nyer onion ring but according to him rasa dia biasa2 jer.


Muka kembang penat. Gigih senyum sebab nak amik gambar cukup syarat.

Oh ya! earlier that day I received a bouquet of flowers and a box of dark cekelat at the opis. Awww Cheep sweet neh! Ya…

Ilham Resort @ Port Dickson

Image
On Thursday i asked person in charge in HR, Kak Tim if ada available room at Ilham Resort. When Kak Tim cakap ada, hari Jumaat trus pegi bayar and sabtu we shoot to PD. Yeehaw! Since nak bilik dekat ngan pool, the additional RM30 kene gi bayar kat Ilham itself. Memula keciwa gak tak dapat bilik depan pool, but rupanyer bilik 1061 pon ok jer. Surprisingly ramai pulak that weekend, ingatkan dah abes cuti skolah bleh lah kitowang conquer the swimming pool.



Posing depan our 3 bedroom apt



Lepas letak bag and everything, we went to check out the beach. Unfortunately cam tak sesuai untuk begolek2 di pasiran pantai. Our next door neighbour cakap malam ada tempat makan kat gazebo, price starting from RM6. So kitowang pon trus decide nak makan situ jer tayah susah2 nak kuar carik dinner.



Around 4pm, get ready nak masuk pool! Memula semangat nak berenang katak dolu bakar kalori sket but the pool x bersih ler pulok, banyak habuk and kumbang mati lemas pon ada. Not too mentioned ramai orang :( So tru…