Monday, April 25, 2011

GLC Group Blog

My kengkawan GLC buat group blog tok menceceh. Check out our new blog at http://ceciterkami.blogspot.com ^.^

Sunday, April 24, 2011

Makeover Class

This time half of GLC did one activity other than MAKAN! Starting from plan nak amik gambar kat studio, we thought kene lah make up cun2 dolu. But takde yang reti makeup sangat so carik class blajar make up plak haha. So tuh yang end up kat rumah cik Bunga nie.

Makeover class

Bersama2 ngan dorang nie...kak fara, D, Dani dan 5 orang lain lagik Lissa, Shara, Nor, Maya, Jules and Delailah.

Makeover class

Nih lah chekgu Bunga.

Makeover class

Biler Bunga dah abes tunjuk demo kat model dia kitowang pon start ler main2 ngan concealer, base, shading, blusher, eyeshadow, dannnn pasang bulu mata palsu!

Makeover class

So jadik lah from plain jane cenggini....

Makeover class

Ke flawless camneh....

Makeover class

Dan trus ke prasan-mata-cun camneh koh koh koh! Memula rasa cam my makeup tak menjadik because tak cukup pekat. Tapik biler pakai falsies trus transformed jadik oklahhh-i-kinda-like-my makeup hahaha. No wonder lah RCW suker pakai fake eyelashes.

Makeover class

Kalo tutup mata plak, camnih lah hasil aku mengaler mata. Bab2 nak samakan shading kiri and kanan mmg fail. Kan senang kalo boleh undo smudge cam dalam photoshop.

Makeover class

Lepas makan, kitowang gi camho jap kat tepi rumah Bunga sbb rasa cam wasted lah trus balik and wash the face hehe.

Makeover class

Makeover class

Makeover class

Makeover class

I learned 2 new terms on that day - socket and bounce. Secara overallnyer, i still find makeup a bit hassle. Memang tangan keras sungguh :P But at least now i know how to apply my own make up on special occasion (kotttt! tools pon x cukup lagik). If you guys nak tgk muka2 'before & after' bebudak yang lain who joined the class, check out D's blog.

Wednesday, April 6, 2011

Wordless Wednesday

When my huggable little stinker woke up....

Qeeb 4 months

Qeeb 4 months

Qeeb 4 months

Qeeb 4 months

Qeeb 4 months

Qeeb 4 months

Sunday, April 3, 2011

Featured in The Star

Last weekend the GLC picnic photo was published in The Star newspaper. I was approached by Aida the writer through my blog who was interested with the photos. She then interviewed Kak Fara over the phone and the output was tadaaaaaa....

Featured in The Star

Leh simpan wat kenangan! The picnic was memorable enough and now it was featured in the newspaper :D


Saturday, April 2, 2011

Birthday & Open House

K.liza and family dah officially moved to a new beautiful renovated house. The kitchen is huge rasa cam baking studio, the master bedroom macam hotel suite, iman's room is so pinky and cute! But i think the most fav room is the AV room. Why? Because ada awesome sound system, 60inch lcd, kinect, drum set and karaoke set macam kat redbox! Fuh mmg bleh duduk berjam2 in that room!

Anyways, dorang buat open house and invited family and friends to celebrate skali the husband's birthday. The food were awesome catered by Eden Catering plus sate guy which is the second time SIL hired him for makan2 event sbb sate dia mmg sedap. The buffet spread ada 2 types of salad, rosemary chicken, boxing chicken, veges, pasta, roast lamb, garlic bread, sausages, etc.

Housewarming & Birthday



Us enjoying the food. Mmg makan tanpa sopan lah dat night.

Housewarming & Birthday

Boleh plak baju almost sama hahaha. Sorang pakai nike sorang pakai tommy hilfiger.

Housewarming & Birthday

Posing amik gambar dalam umah with kekami. Bes betol full length mirror so nampak umah terang benderang and besar. Dahler panjang sampai ke pintu dapor.

Housewarming & Birthday

Posing luar umah plak before sambung makan balik hehe.

Housewarming & Birthday

Si Qeeb pon boring tunggu mama dia abes makan :P Sib baik dia banyak dayang dat night yang gilir2 tolong pegang. hiks!

Housewarming & Birthday

And then celebrate birthday potong cake. Kliza + abg Nik and their kiddos.

Housewarming & Birthday

And Cheep opkos takkan balik without nyanyi sebijik dua lagu!

Housewarming & Birthday

While me, i just enjoyed my ristretto cuppa.

Housewarming & Birthday

Friday, April 1, 2011

Google's April Fool

Have you guys check out the Gmail Motion? I didn't notice it until Cheep asked me whether i have watched the Google's April Fool joke, lol!



If everyone starting to write email camnie, mmg opis tak cukup space lah gamaknyer hahaha. Mau tertampar2 orang sebelah. But looks fun! Takdelah duduk menaip jer...boleh eksesais sket. Siap bagi motion guide lagik, yang paling lawak motion to send email sbb kene buat aksi lick a stamp and tempek kat knee.