Saturday, April 14, 2012

Cameron Highland Day 1 (a.m)

GLC ada banyak agenda nak buat together2. Antaranyer nak pegi vacation. Mula2 target nak pi overseas. But spam punyer spam dalam gmail, siap dah plan nak simpan duit cemana and what not. But still rasa cam susah nak kick off sbb nak carik date yang sesuai untuk sumer orang mmg susah. Maka tetiba kitowang tukar plan tok buat local jer and set date dalam masa yang terdekat sbb kalo set jauh2 lagik lah susah nak commit kot2 ada yang nak deliver/ pantang/ kawen/ preggy lagik...eh? Hehe maka tarikh yang telah di persetujui was 30th Mar - 1st Apr dan tempat yang dipilih was Cameron Highland. Nak pilih tarikh nih  jer pon dah brapa banyak email melambung2 hahaha. But the rest was easy because sumer sporting...AJK F&B, AJK games, AJK hadiah etc. Sumer buat kejer tip top ;)

Hari yang ditunggu2 pon tiba....we communicated thru whatsapp/ sms and phone calls nak tau status masing2 dah kat mana. We reached Tapah around 1.30pm....nih pon last minute decided naik ikot Tapah because original plan was to ikot Simpang Pulai to avoid mabuk naik pusing2. But since dah berkobar2 sangat nak cepat so Tapah it seemed.

Cameron Highland 2012

We stopped at Bharat just to take some photos and did some stretching. Aaahhh udara sangat fresh. Bes betoi boleh tarik napas panjang2 without tersedut asap gas adalah sangat bliss!

Cameron Highland 2012

We stopped by at Tanah Rata foodcourt area nak isik perot sbb dah lapar giler. Kak fara and D pon dah sampai time nie. Beria semangat order nasik goreng lah, teh o ais lah tapik satu hapa pon tak sampai 30mins later. Ghhhr biler check rupanyer dorang tak buat pon. Ish nak explain pon cam misteri gila sbb sampai 3 kedai cakap tak sropa bikin. So kitowang pon makan nasik campor but Jeeb was lucky sbb dia dapat nasik ayam yang at first sumer kedai cakap dah abes. Cara nasik ayam tuh tiba2 sampai ke meja kitowang pon misteri sbb tak order pon o.O

Cameron Highland 2012

3.20pm we went to Century Pines Resort which was so dekat from the foodcourt sampai terkagum kejap. Kak fara yang recommended this hotel....before ni tak penah notice and besides i'm always confuse aper yang ada kat ringlet, brinchang and tanah rata :P Padahal dolu time pegi ngan D, shara and zaza, i'm the one who drove around Cameron but mmg susah beno nak register each place. But kali nie konpem ingat insya Allah! Queue panjang gak tunggu turn nak check in time nie.

Cameron Highland 2012  Cameron Highland 2012

The deluxe room mmg sangat puas ati. Exactly macam yang dalam gambar yang dorang publish kat website. Very spacious and facing garden :) Cuma jauh sket dari lift lah...nak kene kuar ikot pintu lain and turun to lower level. Room takde aircond/kipas so mmg takleh control langsung room temperature huhu. Cuma leh control bukaan tingkap and pintu jek lah.

Cameron Highland 2012

Coochy coochy coooo cak cak! Tak layan jugak >.<

Cameron Highland 2012

We gathered at lobby at almost 5pm. Time nih sumer dah turun weeee...but i missed Zaza coz dia dah naik balik bilik sbb anak tak sehat. Petik2 gambar kat lobby nih jer pon dah few minutes sbb mode jakun jumpe ngan GLC kat Cameron! Rasa cam tak caya jer hehe.

Cameron Highland 2012

Qeeb not in the mood to socialize...yet. Clung to his dad like a koala bear pelok pokok.

Cameron Highland 2012

Then baru lah kitowang gerak amik pacuan masing2. Time nie lar baru tau kak moji tukar keta baru around same time ngan kak fara phewiiiittt!! Sorang bawak Estima sorang lagik Grand Livina...all white!

Cameron Highland 2012

Instead of going to Rajoo's strawberry farm, Mas and Jannah suggested to go to YZ Agro Farm yang dekat ngan homestay dorang. Kalo soh pegi sendiri lg skali i don't think i can recall jalan nak pegi sini hak hak.

Cameron Highland 2012

While we were here, we tried strawberries dipped with chocolate and tumpang2 rasa strawberry ice cream & jelly. Sedappp....tapik rasa cam tak pueh makan sebab sibok nak bergambar so control lah sket. Kalo focus makan kang belemuih.

Cameron Highland 2012

Me having strawberries dipped with chocolate. Om nom nom! 

Cameron Highland 2012  Cameron Highland 2012

One family photo at the strawberry farm.

Cameron Highland 2012

Haaa Qeeb dah start terpikat ngan godaan auntie Mas ajak pegi jalan2.

Cameron Highland 2012

Dapat plak permission from auntie Mas kasik main buttons kat camera besaq.

Cameron Highland 2012

This is one of many snaps while waiting yang lain abes makan. Dari pegang camera, pegang stoberi, pastuh pegang budak, pastuh tetiba jadik makin ramai masuk dalam frame...all in one spot.

Cameron Highland 2012

Next agenda was to go to Pasar Malam at Tanah Rata.

Cameron Highland 2012

Qeeb will grab any chance to play with the steering. Okie cameron highland will be continued in the next entry coz dah panjang sangat hehe.

Cameron Highland 2012

End of Cameron Highland Day 1 (morning) - Century Pines Resort, Tanah Rata, AY Agro Strawberry Farm

3 comments:

  1. Yeyyyy dh update! Best! Tp amboiiii kreta baru pon jadik bahan ehhhhh!! lol!

    ReplyDelete
  2. hahaha musti letak nnt tak ingat biler kak fara and k.moji tukar keta

    ReplyDelete
  3. yes.. aku bjaya pikat qeeb!!! haha.. sejak itu dia dah buleh pi jalan2 dgn KAKmas hahahaha

    ReplyDelete