Thursday, July 12, 2012

BBQ @ Pangsun, Hulu Langat

ISD department organized a BBQ event at Pangsun. It was my first time there and yang besnyer this activity was fully sponsored by bosses. The staff langsung tayah kluarkan duit except travelling cost ^.^ Ramai gak yang konvoi from office, sampai sana breakfast, checked in masuk bilik and by the time me, Jeeb and Qeeb reached there dorang tgh main game. Time tgk banner nie i thought owner of that place punyer, biler tgk betol2 baru prasan it was for the event purpose hahaha lambat pickup.

BBQ @ Pangsun, Hulu Langat

Here is how the place looks like. Nice lah the river bertingkat2 and ada different depth level.

BBQ @ Pangsun, Hulu Langat

We found a spot and bentang tikar. Beria jer gaya cam nak picnic but tak duduk sangat pon kat situ.

BBQ @ Pangsun, Hulu Langat

Then kitowang trus masuk air celup2 kaki sket, rendam Qeeb sket. Air adalah sangat sejuk soo mmg bagi Qeeb main kejap jer lah sbb dia pon nampak cam dah mengigil but suker campor takot2. Time dlm air tuh, he didn't move an inch except tangan jer laju main kocak2 air. Biler shift tempat lain pon sama, mmg kaki dia tak gerak langsung nak jalan2 dalam air....gayat naw takot tersembam jatuh kot. lol! Tgk gambar bawah nie nampak tangan Qeeb jer as if aku tgh rendam dia ish ish! Jeeb lak tgh layan Ethan (anak kak Huda) buat aper tah cam tgh nak tangkap ikan.

BBQ @ Pangsun, Hulu Langat

Then trus tukarkan baju Qeeb cecepat. So tuh je lah experience dia masuk river hehe. Gambar with Seah who before nie few ppl mistakenly thought i was her and ckp muka sama. Sama ker? Lain sungguh kannn?

BBQ @ Pangsun, Hulu Langat

With Hanna and Sherry yang tgh pegang anak Dzofer.

BBQ @ Pangsun, Hulu Langat

They had another round of game/sukaneka. Main tepung, mumia etc. Aku maleh nak join just nak relax, stay clean and dry :P

BBQ @ Pangsun, Hulu Langat

We just ronda2 kawasan situ sket amik gambar.

BBQ @ Pangsun, Hulu Langat

We also had ice cream yang jual kat motor. Nih pon ada boss yang bayar so pick one je lah ^.^ Friends said pepagi dah ada satu motor datang meniaga ice cream sampai abes stok. Then datang lg bawak new stock. Senang meniaga camtuh tayah tunggu lama2 bunyikkan loceng. 

BBQ @ Pangsun, Hulu Langat

BBQ pon dah start, AJK (or maybe volunteer) bakar ayam, daging, ikan, sosej. I heard ada kamben but tak sure ada ke tak sbb tak nampak bayang pon. Demand terlalu banyak dari supply, nak tunggu ayam masak lama yang yang makannyer plak laju and ramai so manjang tak cukup hehehe. Sian giler AJK berpeloh2 mengipas arang.

BBQ @ Pangsun, Hulu Langat

Most of the kids were still happily berendam and main sakan dalam air.

BBQ @ Pangsun, Hulu Langat

While Qeeb got all attention from the ladies. Dia nak kick a ball jer pon but ramai yang melayan kasik support, lol!

BBQ @ Pangsun, Hulu Langat

Orang kata kalo tak bayar kat kedai makan kene cuci pinggan. Nih la dia. 

BBQ @ Pangsun, Hulu Langat

Hohhh model mana lah neh juihkan bibir. Yesss, i lebiutu Qeeb!

BBQ @ Pangsun, Hulu Langat

Around 4pm, ada durian buffet. I was smangat giler nk makan but Qeeb dah getting bored and sleepy. So i had to cut it short and pack our stuff nak balik.

BBQ @ Pangsun, Hulu Langat

Time baru nak ngangkut barang tiba2 dorang ajak kumpul lak nak celebrate birthday for those yang born in June. So terstucklah kejap.

BBQ @ Pangsun, Hulu Langat

And sempat ler jugak masuk dalam group photo :) Because lepas tuh trus gerak masuk keta and blom masuk main road si Qeeb dah tido pengsan. While the rest of the staff ada yang stay overnight kat situ and ada jugak yang balik.

BBQ @ Pangsun, Hulu Langat

Alhamdulillah dapat jugak join the BBQ event and jenjalan kat Pangsun Hulu Langat. Kalo nak tunggu pegi sendiri mmg tak terpegi punyer.

No comments:

Post a Comment