Sunday, September 30, 2012

Raya & Potluck with Colleagues

I just copied some photos time raya potluck last month from a colleague. So now baru nak share wpon raya dah lama habes huhu. Nama jer potluck but we actually ordered from caterer because nobody sanggup nak masak banyak2 hahaha. Contohnye group A bawak food nie, group B bawak food tuh.

Raya & Potluck MYC 2012

So the dishes that we had that day were mihun soto, sate, nasik impit, rendang daging, rendang ayam, lemang, nasi lemak, sambal udang, assorted kuih, brownies + ice cream and air kedondong. Marvelous!

Raya & Potluck MYC 2012  Raya & Potluck MYC 2012
Raya & Potluck MYC 2012  Raya & Potluck MYC 2012

Before the event started, weols busy2 gak ler kat 'dapoq' tolong potong2 and kopek itu ini. Memang meriah cam merewang untuk kenduri.

Raya & Potluck MYC 2012

We also did some photobooth with some props but since space permits, soo sukatilah nak amik gambar kat ceruk mana pon hehe. Iols le nie yang buat bubble talk but yang potong kasik cantek2 tampal kat kadbod were kak ita and ernie.

Raya & Potluck MYC 2012

Contoh gambar photo booth yang successful is this one and im not innit! Arghh jeles2...

Raya & Potluck MYC 2012

Nih time guests blom mai boleh ler posing2 tepi food yang x abes susun lagik. Kalo citer pasal decor, dorang came up with nama2 gerai yang lawak gila. Kedai Wak Joko lah, Gerai Air Kendondong Keciwa lah....hahaha merapu2! Meja pon alas ngan kain pelikat and kain batik. And tak luper, pasang lagu raya full blast!

Raya & Potluck MYC 2012

Rina jadik MC welcoming everyone. Lepas tuh Azfisha baca doa makan, then sumer start serbu food.

Raya & Potluck MYC 2012

We also celebrated a farewell for 2 staff, HST and Nor. Sedey but i think their farewell is the most happening and fun!

Raya & Potluck MYC 2012

Since dah terjebak jadik so-called AJK, i get to bagi2 hadiah sponsored by e-Debit dept. Slalu bosses yang bg hadiah kat staff, nih aku yang bagi hadiah kat staff lain and also MD plak tuh because he won best dress! tebalik sungguh hahaha.

Raya & Potluck MYC 2012  Raya & Potluck MYC 2012

Busy filling up the plate with Kak Rozita.

Raya & Potluck MYC 2012

One of the few group photo.

Raya & Potluck MYC 2012

So tuh la dia my kenangan raya 2012 with colleagues at this building. Next year insya Allah building lain plak. 

No comments:

Post a Comment