Tuesday, January 15, 2013

Back to School

When Inot suggested for a reunion at SMPB, date pon cun jer iols trus cakap OK. So we planned for a potluck because nak pegi weekend time cuti skolah lak tuh, canteen sah2 tutup...so me, BB and Susu tong tong beli snacks. Hoho lama gila tak masuk skolah wehhh! Wpon skolah situ sampai form 3 jer but i still sayang this school. Sayang tak amik gambar depan gate skolah.

Reunion @ SMPB 2012

Teringat zaman dolu2. Jalan nak gi skolah nie from main bus stop (mini bus) kene lalu rumah stinggan, ada flasher, ada The Store (still ada lagik skang), ada KFC. now ni depan skolah dah macam highway...rasa tak safe nak lintas sesuka hati.

Reunion @ SMPB 2012

Sonot dapat jumpe balik cikgu shida, cikgu zaidi (xde dlm gmbr), cikgu nyonya and cikgu samsida (tak ingat sangat nama tp dolu dia ajar PJ). We makan2 and ronda kawasan skolah nak tgk aper beza now and back then.

Canteen skolah
Reunion @ SMPB 2012

The one and only public phone in the school if tak silap

Reunion @ SMPB 2012

Notice board for each Kelab/ Persatuan

Reunion @ SMPB 2012

Jalan2 kat classroom

Reunion @ SMPB 2012

Nih kat area surau...ada pangkin. I think nih jer yang aku tak penah tgk before nie hahaha.

Reunion @ SMPB 2012

Bibi and Pijot

Reunion @ SMPB 2012  Reunion @ SMPB 2012

Cikgu2 yang cool (and satu ketika dolu garang) hehe

Reunion @ SMPB 2012

Dapat gak jumpe anak si inot, Aisy. Slalu tgk online jer! 

Reunion @ SMPB 2012

Muka and rambut lebey kurang hehe.

Reunion @ SMPB 2012

Glad dapat meet up with some old schoolmate. Ada yang aku dah tak ingat nama but i can still recognize their faces. Thank you Inot for organizing this event!

4 comments:

  1. alhamdulillah...akhirnya, dpt gak pics aisy n qeeb. tq jot for the entry...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kah kah lama sangat aku peram nooo!

      Delete
  2. Wuahhh best je pegi reunion sekolah. I haven't met my old schoolmates in a very very long time. Hari tu lalu depan my old school terasa rindu pulak. Hahahah.. anyways, love seeing the pictures of Qeeb. Comel je. Can't believe he's so big oredi. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Didn't got the chance to meet up with my old classmates in this reunion though...but it was nice dpt msk balik school area. You tanak organize ke your school reunion? Sure ramai turn up!

      Hehe can't believe u have 3rd baby dah! Kejap jer nanti tgk baby Z dah besar :)

      Delete