Lunch @ Food Truck Nasi Goreng Ayam Kunyit, BS

My current fave is nasi goreng ayam kunyit yang dibeli kat food truck near office area. Padahal ada jer jual kat food court. Tapik i prefer sini lagik hehe.

Nasi Ayam Goreng Kunyit Food Truck

Every time pon kagum dengan orang yang meniaga nie. Time tgh hari jer dia bukak and cuma jual dua jenis goreng kunyit i.e daging, ayam, lepas nih maybe dorang nak tambah options sotong kunyit plak kot. Nasik letak kicap and sambal belacan sket. Kalo nak extra leh letak telur goreng. Tadaaa siap! They also jual air mangga original yang rasa buah mangga semata. Takde unsur2 kordial. Memang thorbaik. Memula skeptical nak beli tapik biler rasa member punyer yang dah penah try, iols pon terjebak. But now stop beli dolu sbb banyak kes demam kepialu and mendengar pesanan yang tak elok minom ais from unknown source. Ishkkkk....macam2 wabak penyakit skang nie.

Nasi Ayam Goreng Kunyit Food Truck  Nasi Ayam Goreng Kunyit Food Truck

Anyways best kan meniaga cemnie. Simple je menu yang nak dimasak, goreng benda yang sama, tapik queue orang yang nak beli panjang. Abes jer nasik dah bleh kemas2 and balik. Tayah stay sampai ke petang. Service agak lambat sket tp pueh hati biler makan. Nak kene beratur tgh panas tuh yang lomah sket laaa.

Comments