Friday, September 2, 2016

Seminar Roket Emel

Jeeb signed up this seminar way much earlier. Me? I signed up 2 days before the event hahaha. The main reason I’m contemplating to join was because of the timing yang agak panjang (8am-10pm). Rasa kesian and guilty tingal the kids lama sangat. But then again takpelah spent one day for ilmu...insya Allah bermanfaat.

Roket Emel Workshop @
IDCC, Shah Alam

So pagi2 tuh kami queue kat IDCC. At first cam laju giler tapik lepas tuh sempot. I have typed seperenggan nak complain pasal queue but I decided not to post it. Cut it short mmg sengal sket queue system because tak clear. I also lost my sweater yang Jeeb tolong pegangkan. Nampak signage ‘lost & found’ counter but the counter was lost. Tanya the team pon cam tak sure and lambat nak respond, event plak dah nak start, so redha jelah sweater tuh hilang. Oh the seating are syariah compliance gituh, laki and pompuan duduk separately. So for ladies yang datang berseorangan selesalah nak duduk sendirian. 

Roket Emel Workshop @
IDCC, Shah Alam  Roket Emel Workshop @
IDCC, Shah Alam

Alhamdulillah once Najib Assadok took over the stage, my mood tukar jadik OK. His personality, energy, content and lawak boleh masuk so smangat sket nak dengar. I noticed that every session dia akan tukar2 baju and sumer pon uniform dia jugak…pandai branding haha. We have breaks in between for lunch and prayers. Queue kat food court pon agak horror with limited space to eat padahal tempat tuh punyer lah besar. Sebaik laa surau dia besar giler, because by noon tuh ramai orang yang attend kenduri lah, raya event lah. Happening jugak rupanya dewan2 kat IDCC nie.

Roket Emel Workshop @
IDCC, Shah Alam

Ada one time NA opened the floor for participants to selfie ngan dia. We took selfie dari jauh je because ramai sangat.

Roket Emel Workshop @
IDCC, Shah Alam

Time break petang tuh around 6.00+pm we went out. Ingat nak balik umah jap tgk the kids kat umah Tok Wan tapik kang rasa kesian nak kluar balik. So we decided to have dinner and solat kat our house. We managed to arrive back at IDCC at 8.30pm. [Left] Ramai gak yang signed up NA nyer next seminar. Hebattt dan smangat dorang nie. Sbb the price bukan murah. [Right]

Roket Emel Workshop @ IDCC, Shah Alam

Sambung lagik the seminar thingy sampai almost 10pm, watched other entrepreneurs yang dah berjaya dalam FB marketing memang wow. Ada rasa cam 'boleh buat' but ada jugak rasa 'aper benda nak meniaga nie' hahaha nih laaa masalah dilema yang manjang jadik persoklan. Sampai ke sudah tak start2 pon nak wat business.

Roket Emel Workshop @ IDCC, Shah Alam


Finally we came to end of the session. Saw Jeeb walked out from the hall dengan muka penuh ilmu di dada pastuh sengih2. Tanya naper senyum? He said 'kagum tengok u survived the whole day'. Cheitttt!

Roket Emel Workshop @ IDCC, Shah Alam

Note: FB algorithm mmg complicated. 

No comments:

Post a Comment