Saturday, December 31, 2016

Soul's Birthday Celebration

Alhamdulillah, Allah panjang umur for another year. Sungguh tak reti nak buat ayat panjang2 how syukur and thankful i am. Dapat buat my daily routine and dapat jumpe our loved ones tuh pon dah besar nikmat.  I don’t know what trials and lessons lie ahead, but I am savouring the warmth and comfort of feeling content.

Ok, now lets talk about food! Juju and Qilah treated me a birthday lunch at Botanica + co.

Soul's Birthday Celebration

I like the ambience and xmas decor. It's always full house here so bertabah lah kalo nak tunggu time peak hour.

Soul's Birthday Celebration
Soul's Birthday Celebration  Soul's Birthday Celebration

The lovely two ladies yang tgh teruja nak makan and take photos at the same time. We had four cheese pizza and broken chilli fries. The fries was sooo pedas, trus tercherryberry lepas tuh hahaha. Terpaksa gi toilet dorang yang strategically tetengah garden with wall glass and no aircond. Conscious & kepanasan!

Soul's Birthday Celebration  Soul's Birthday Celebration
Soul's Birthday Celebration
Soul's Birthday Celebration  Soul's Birthday Celebration
Soul's Birthday Celebration

Then we had this churros donut stack. Panas diluar, sejuk di dalam, nyummm! Berantu dessert nie, because asik teringat jer lepas tuh. The portion just nice boleh share 3 orang. Tengkiuuuu mucho to Juju and Qilah yang sudi blanja :)

Soul's Birthday Celebration  Soul's Birthday Celebration

After work, gi ngedate ngan Jeeb. At first nak gi makan kat Skohn Canteen but the place is totally out of the way and nak kene drive sorang2 tak syiok ah. So i chose Fiq's Gastronomy kat Subang. Dekat sket nak balik after dinner.

Soul's Birthday Celebration
Soul's Birthday Celebration  Soul's Birthday Celebration

I had soft shell crab pasta and Jeeb had salted egg chicken. We also tried their strawberry coller.

Soul's Birthday Celebration
Soul's Birthday Celebration  Soul's Birthday Celebration
Soul's Birthday Celebration  Soul's Birthday Celebration

Hew hew muka kenyang bloated!

Soul's Birthday Celebration  Soul's Birthday Celebration

Balik rumah potong cake with le family.

Soul's Birthday Celebration

Cute strawberry cake

Soul's Birthday Celebration

Sempat lagik Jeeb sketched my portrait, awwww! Thanks to hubby Jeeb for everything!

Soul's Birthday Celebration

The next day Apip cakap nak datang bagi calendar Affin. So ajak skali jiran lorong lama to have lunch kat Ad Ikan Bakar. Had keli garing2 cicah kuah asam dia perghh! Rasa cam nak amik lagik sekoq and ratah cemtuh jer tapik tahannn! Hahaha makan banyak sangat dah nie.

Soul's Birthday Celebration
Soul's Birthday Celebration  Soul's Birthday Celebration

Tengkiuuuu blanja makan!

Soul's Birthday Celebration

Time baru sampai kedai ikan bakar tuh, Susu and BB cakap nak singgah BS. Dah dekat kat office, of course lah dialu2kan. Boleh pop in to say hi! So I went to Little Taiwan where they are having lunch. Sambil borak macam bullet train because there were so many things to catch up, aku yang perabiskan their dessert (makan lagik).

Soul's Birthday Celebration

They even brought 2 slices of cheese cake from Secret Recipe! Oh maiii besnyer! 

Soul's Birthday Celebration  Soul's Birthday Celebration
Soul's Birthday Celebration

Thank you for coming guys in spite of your busy schedule! 

Soul's Birthday Celebration

Friday, December 30, 2016

Short Trip to Jalan TAR, KL

Misi ke Pustaka Mukmin, Jalan TAR nak carik buku iqra'. Qilah cakap murah. So off we went naik Uber. Tapik nak tunggu Uber datang pon berjinggut. But less stress lah nak carik parking and jalan jauh2. Sampai jer kedai buku nie memang feeling nostalgic...bau buku, cara dorang susun buku, and their layanan mmg sumer nak cepat haha.

Short Trip to Jalan TAR

Check out this book. Content sengal2 rupanya haha!

Short Trip to Jalan TAR  Short Trip to Jalan TAR
Short Trip to Jalan TAR

Once masuk lorong cemnie memang merbahaya. Dan sememangnyer Qilah terjebak beli kain pasang. Iols berjaya tak beli pape because memikirkan lecehnyer nak carik tailor. Kang end up peram kain.

Short Trip to Jalan TAR  Short Trip to Jalan TAR

Tudung pucci yang tgh trending skang. Sini jual RM8 jer and i saw 2 designs yang sama i have bought *cringe* I think cukup laaa beli because the risk of bumping into other people yang pakai corak yang sama is too high hahaha! Even dengan officemates pon tersama tapik tuh sebab beli from tokey yang sama so takper la jugak.

Short Trip to Jalan TAR

Kedai Hari Hari pon kami singgah. Banyak jual baju skolah and kasut skolah murah2.

Short Trip to Jalan TAR  Short Trip to Jalan TAR

We ronda2 Sogo kejap. Jalan tgk2 barang takde hala tuju.

Short Trip to Jalan TAR
Short Trip to Jalan TAR  Short Trip to Jalan TAR

Yes, i belif you! >.<

Short Trip to Jalan TAR  Short Trip to Jalan TAR

We had lunch at Capital Cafe in front of sogo. That place is sooo classic. Memang tak terpikir nak masuk kalo bukan Qilah yang rekemen. Ada nasik padang, rojak mamak, and goreng2. Tgk laaa that poster tuhh, eja kwitio pon kiut kot.

Short Trip to Jalan TAR  Short Trip to Jalan TAR
Short Trip to Jalan TAR  Short Trip to Jalan TAR

There goes our so called short trip to Jln TAR and all other shops in between. Jenuh jugak tunggu Uber nak balik because of the heavy traffic.

Short Trip to Jalan TAR