Friday, December 30, 2016

Short Trip to Jalan TAR, KL

Misi ke Pustaka Mukmin, Jalan TAR nak carik buku iqra'. Qilah cakap murah. So off we went naik Uber. Tapik nak tunggu Uber datang pon berjinggut. But less stress lah nak carik parking and jalan jauh2. Sampai jer kedai buku nie memang feeling nostalgic...bau buku, cara dorang susun buku, and their layanan mmg sumer nak cepat haha.

Short Trip to Jalan TAR

Check out this book. Content sengal2 rupanya haha!

Short Trip to Jalan TAR  Short Trip to Jalan TAR
Short Trip to Jalan TAR

Once masuk lorong cemnie memang merbahaya. Dan sememangnyer Qilah terjebak beli kain pasang. Iols berjaya tak beli pape because memikirkan lecehnyer nak carik tailor. Kang end up peram kain.

Short Trip to Jalan TAR  Short Trip to Jalan TAR

Tudung pucci yang tgh trending skang. Sini jual RM8 jer and i saw 2 designs yang sama i have bought *cringe* I think cukup laaa beli because the risk of bumping into other people yang pakai corak yang sama is too high hahaha! Even dengan officemates pon tersama tapik tuh sebab beli from tokey yang sama so takper la jugak.

Short Trip to Jalan TAR

Kedai Hari Hari pon kami singgah. Banyak jual baju skolah and kasut skolah murah2.

Short Trip to Jalan TAR  Short Trip to Jalan TAR

We ronda2 Sogo kejap. Jalan tgk2 barang takde hala tuju.

Short Trip to Jalan TAR
Short Trip to Jalan TAR  Short Trip to Jalan TAR

Yes, i belif you! >.<

Short Trip to Jalan TAR  Short Trip to Jalan TAR

We had lunch at Capital Cafe in front of sogo. That place is sooo classic. Memang tak terpikir nak masuk kalo bukan Qilah yang rekemen. Ada nasik padang, rojak mamak, and goreng2. Tgk laaa that poster tuhh, eja kwitio pon kiut kot.

Short Trip to Jalan TAR  Short Trip to Jalan TAR
Short Trip to Jalan TAR  Short Trip to Jalan TAR

There goes our so called short trip to Jln TAR and all other shops in between. Jenuh jugak tunggu Uber nak balik because of the heavy traffic.

Short Trip to Jalan TAR

No comments:

Post a Comment