Sunday, February 26, 2017

Which School Stuff Do You Prefer?

Amongst the conflicts yang kene hadap time nak carik Qeeb's school stuff awal tahun. Check out the full list from Says on things that still haunt me after all these years of leaving school. 


We opted for backpack (preschool bagi last year so it was free) because i find trolley bag is heavy. And expensive too! Plus considering the possibility Qeeb kene turun naik tangga it will be hard to carry trolley bag. But after 1.5 months, Qeeb's backpack dah putus because the books are super heavy! Now we are really considering trolley bag. And Qeeb plak not really into bag yang ada katun2, so we haven't jumpe yang berkenan.


Of course name chop rules! because lagik senang dan cepat. Dolu penah buat sticker cam on the left tuh tok tampal kat pencil colors. But tatahan. In the end i just marked double stripes on all the pencils and colors with sharpie. While for books, i printed his name on sticker paper, potong sendiri and tampal. I'm still going to buat that chop tapik tah biler hak hak.


I love eraser pen because slim and fit dalam pencil case cantek jer. But eraser is way more practical kalo nak padan secara besar2an. For boys memang sesuai beli normal eraser jer. Cuma yang tatahan nyer biler dorang cucuk2 lubang dengan pencil. Geli jadiknyer.


It's either kotak pensel or zip pencil case. I remember struggle nak bukak kotak pensil yang tanak melurut (atas bawah) or magnet terbukak abes bertabur barang. So beli yang zip secure sket cuma nak kene korek2 laa carik barang and yang amazeballs nyer kengkadang tak jumpe wpon mmg dalam tuh. 


Budak skolah kecik takleh pakai pensel tekan2. So 2B pencils it is. Kene beli berkotak2 sebab kene sharp tiap2 hari. Not too mention dorang patahkan on purpose sebab main cucuk2 kat eraser. 


Wpon shoes with laces lagik cun and cool, gotta admit velcro straps wins hahaha. We even carik yang single velcro straps jer. Dolu pakai kasut with shoe lace,i don't like the part kene take out the tali and memberus. 


Ok this one is definitely for me. Gel pen obviously. Even Qeeb pon prefers gel pen time drawing because the ink kluar tak sekat2 when he draws line. 

No comments:

Post a Comment