Saturday, September 10, 2011

1st Day Pagi Raya @ Shah Alam

Bersamaan dengan 30 August, rakyat mesia menyambut hari raya Aidilfitri. Malam tuh ada buat takbir raya yang datang dari umah ke umah but taun nih tgk orang surau tak ramai pon. Pagi tuh feeling2 sedey gak tingat mom and bapak...dah more than 5 years tak dapat raya sama. But Alhamdulillah, i have wonderful in laws yang treat me well and i have something to look fwd to....siapkan my 2 guys. Biler Cheep balik from smayang raya, trus grab camera and ready for posing2. Makan kendian citer hak hak!

Raya 2011 @ Shah Alam

Thanks to 'timer' function dapat lah jugak few snaps yang senonoh. Gambar yang struggling pegang Qeeb tunggang tebalik lagik banyak. Tgk gambar tuh mmg lawak but tak mo publish kat sini sbb Qeeb jer yang nampak kiut while me and jeeb looked totally the opposite.

Raya 2011 @ Shah Alam    Raya 2011 @ Shah Alam
Raya 2011 @ Shah Alam    Raya 2011 @ Shah Alam

Kat dalam umah plak, buat konsep cam photobooth. Letak tripod + camera, so anyone can amik gambar sukati at that spot. I like this photo sbb 3 of us pakai bold colors.

Raya 2011 @ Shah Alam
Raya 2011 @ Shah Alam    Raya 2011 @ Shah Alam

Qeeb and me. Aihhh Qeeb, serious beno muka cuba senyum manes cam mama.

Raya 2011 @ Shah Alam

Big family photo with all the siblings, besan, biras, nephews and nieces. 

Raya 2011 @ Shah Alam

My own family photo while waiting for our turn nak posing kat photobooth.

Raya 2011 @ Shah Alam

When it's our turn nak amik gambar, Qeeb dah fretful. Huhuhu tapik sbb nak amik gambar nye pasal, tahan and senyummmmmm! 

Raya 2011 @ Shah Alam

Gambar PIL with grandchildren. Qeeb tgh dalam tempoh tenangkan prasaan time ni sbb tuh takde dalam gambar.

Raya 2011 @ Shah Alam

We also took the opportunity to salam raya and mintak maap with all family members for any wrongdoings. Qeeb biler nampak sampul raya, most of the time he will grab it sbb curious. Ada time yang dia tak heran langsung. Yang dia familiar dia akan 'sayang' by lentokkan kepala kat muka that person and gave a headbutt. Bes ler mak dia sbb dapat kumpul duit raya.

Raya 2011 @ Shah Alam

Lepas tuh baru i had the chance to makan wpon kejap. Sbb Qeeb dah mengamuk nak tido pulak fuhhh kesabarannnnn! Kalo time camnie dia nak tido kene ada requirements to follow....nak tempat sejuk and senyap. So terpaksa bawak dia naik bilik baru stop nanges and mata stim nantok. Petang me and Jeeb had the chance to visit pusara my parents sbb ramai sedara mara dtg umah nonstop. Tuh pon terpaksa lari jugak when ada yang baru sampai. There goes my ektibiti raya time siang :)

2 comments:

  1. waaahhh.. cantiknyer .. hijau di hari rayaaa... mmmg lebih syok kan beraya ngan anak.. sbb merasa dpt duit raya balik hahaha walaupoun menerima bg pihak org ..

    eh enrty ko membuatkan aku tetiba terasa mcm nk update blog pagi raya gaaak!

    ReplyDelete
  2. tingat balik keindahan zaman budak dapat duit raya....la ni timer bagi pihak anak pon jadik lah hehe.

    tunggu kak fara update belog entry raya pulak

    ReplyDelete