Posts

Showing posts from May, 2015

GLC Trip to Langkawi 2D1N - Day 2

Image
Breakfast, bergambar at hotel main area and checked out.


First agenda is to buy some chocolates! We went to RAM terlebey dahulu to look at the options + compare price. And then we went to HI, instead of going to the usual shop lot area, we went to Kompleks Haji Ismail Group sebab tempat tuh beraircond. Hehe! We also had lunch kat food court bebetol depan mall.


Chocolates. Rasa cam certain chocolates ada naik harga sket compared to last time i was here. I bought my fav Kinder Bueno, Ferrero, Hanuta, Daim and nougat. Campor skali pesanan colleagues, berat jugak laa jadiknye huhu.


Lepas tuh kitowang patah balik ke RAM sebab ada benda yang dah aimed takde kat HI, like a complete set of sudu garpu. At the same time iols ada menyatakan hasrat nak carik ikan bilis sebab mak mentua pesan, sebaik Mas ngan Dani spotted kedai nie time on the way nak ke airport. Memang fresh ikan bilis nye!


Lalu jalan kampung sejukkan mata tengok sawah bendang, lembu.

Tercapai juga hasrat nak tengok Tubotel becau…

GLC Trip to Langkawi 2D1N - Day 1

Image
Alhamdulillah girls trip with le gelprens last week went well. Baru satu malam tinggalkan Qeeb pon dah drama...susah nak tido without me it seemed. But anyways i love the short trip, shopping therapy, chocolate indulgence and photo session. I got sun burnt as well tskkk tskk! But sad laaa kak fara and zaza tak dapat join last minute.


Time nak bertolak tuh, Jeeb dropped me off kat umah Mas at USJ. Then parents Mas  tolong hantar sampai KLIA2. My first time there! While breakfast kat Starbucks, D and Dani arrived. Then kitowang check in without luggage...rasa agak weird for me sebab trus pegi kat departure hall. D and Dani lak carik breakfast and we ended up at Starbucks again. Siap bertembung ngan Aqim PNB yang nak balik kampung. Kecik beno dunia...dahler 3 budak GLC nih pon budak PNB gak hahaha. Dah sampai LGK airport, we went straight to parking lot nak carik keta sewa dengan berbekalkan instructions from the owner. Tapik salah direction so we did walked from end to end kat parking l…