Posts

Showing posts from December, 2016

Soul's Birthday Celebration

Image
Alhamdulillah, Allah panjang umur for another year. Sungguh tak reti nak buat ayat panjang2 how syukur and thankful i am. Dapat buat my daily routine and dapat jumpe our loved ones tuh pon dah besar nikmat.  I don’t know what trials and lessons lie ahead, but I am savouring the warmth and comfort of feeling content.

Ok, now lets talk about food! Juju and Qilah treated me a birthday lunch at Botanica + co.


I like the ambience and xmas decor. It's always full house here so bertabah lah kalo nak tunggu time peak hour.

The lovely two ladies yang tgh teruja nak makan and take photos at the same time. We had four cheese pizza and broken chilli fries. The fries was sooo pedas, trus tercherryberry lepas tuh hahaha. Terpaksa gi toilet dorang yang strategically tetengah garden with wall glass and no aircond. Conscious & kepanasan!


Then we had this churros donut stack. Panas diluar, sejuk di dalam, nyummm! Berantu dessert nie, because asik teringat jer lepas tuh. The portion just nice bo…

Short Trip to Jalan TAR, KL

Image
Misi ke Pustaka Mukmin, Jalan TAR nak carik buku iqra'. Qilah cakap murah. So off we went naik Uber. Tapik nak tunggu Uber datang pon berjinggut. But less stress lah nak carik parking and jalan jauh2. Sampai jer kedai buku nie memang feeling nostalgic...bau buku, cara dorang susun buku, and their layanan mmg sumer nak cepat haha.


Check out this book. Content sengal2 rupanya haha!

Once masuk lorong cemnie memang merbahaya. Dan sememangnyer Qilah terjebak beli kain pasang. Iols berjaya tak beli pape because memikirkan lecehnyer nak carik tailor. Kang end up peram kain.


Tudung pucci yang tgh trending skang. Sini jual RM8 jer and i saw 2 designs yang sama i have bought *cringe* I think cukup laaa beli because the risk of bumping into other people yang pakai corak yang sama is too high hahaha! Even dengan officemates pon tersama tapik tuh sebab beli from tokey yang sama so takper la jugak.


Kedai Hari Hari pon kami singgah. Banyak jual baju skolah and kasut skolah murah2.


We ronda2 Sogo…