Monday, May 25, 2015

GLC Trip to Langkawi 2D1N - Day 2

Breakfast, bergambar at hotel main area and checked out.

GLC Trip to Langkawi  GLC Trip to Langkawi

First agenda is to buy some chocolates! We went to RAM terlebey dahulu to look at the options + compare price. And then we went to HI, instead of going to the usual shop lot area, we went to Kompleks Haji Ismail Group sebab tempat tuh beraircond. Hehe! We also had lunch kat food court bebetol depan mall.

GLC Trip to Langkawi  GLC Trip to Langkawi
GLC Trip to Langkawi  GLC Trip to Langkawi

Chocolates. Rasa cam certain chocolates ada naik harga sket compared to last time i was here. I bought my fav Kinder Bueno, Ferrero, Hanuta, Daim and nougat. Campor skali pesanan colleagues, berat jugak laa jadiknye huhu.

GLC Trip to Langkawi  GLC Trip to Langkawi

Lepas tuh kitowang patah balik ke RAM sebab ada benda yang dah aimed takde kat HI, like a complete set of sudu garpu. At the same time iols ada menyatakan hasrat nak carik ikan bilis sebab mak mentua pesan, sebaik Mas ngan Dani spotted kedai nie time on the way nak ke airport. Memang fresh ikan bilis nye!

GLC Trip to Langkawi

Lalu jalan kampung sejukkan mata tengok sawah bendang, lembu.

GLC Trip to Langkawi

Tercapai juga hasrat nak tengok Tubotel because we were so curious laidat. The room is unique, it fit 1 queen bed only, so that left no room to stand at all, luggage can be stored under the bed, fully air conditioned and cosy. But the rate per one night is considered as very expensive for me.

GLC Trip to Langkawi

Lalu Tubotel area, we passed through this fishing boat jetty. The view sangat cantek!

GLC Trip to Langkawi
GLC Trip to Langkawi  GLC Trip to Langkawi

Singgah lagik makan di laksa ikan sekoq tepi airport. The day before cuma makan pasemboq ngan minom air. So this round tried the laksa except mas yang makan koay tiaw goreng.

GLC Trip to Langkawi  GLC Trip to Langkawi
GLC Trip to Langkawi  GLC Trip to Langkawi

Lepas tuh gerak ke airport. Parked keta sewa dan tinggalkan di parking spot yang sama. Packing barang sumbat cekelat sumer dalam bag tambahan yang dah bawak siap2. Phewww settle! Thanks to mas yang cekap tolong packing barang. Soo upah dia minom kopi setabak hehe. I also bought 20kg weight for my luggage alone, kinda predicted its gonna be heavy or just in case heavy. I utilized almost 17kg if im not mistaken! Total luggage weight we bought was 40kg, unfortunately ada extra 2 kg terlebey so Dani kluarkan her utensils that she bought to loose some weight. So we got a just nice weight of 39.5kg. BUT we totally forgot that utensils consists of forks, knives, etc. Time check hand luggage, haruslaa kene tahan T____T. Biler pegawai kastam tuh kluarkan satu item from plastic bag, rasa nak tergelak pon ada....sumer bahan2 yang boleh mencederakan orang! Lol! So instead of we surrender the barang cenggitu jer, Dani and Mas ran to our rental car and campak barang dalam tuh. Dengan doa dan harapan, owner kereta tuh nanti sudi untuk mengeposkan utensils tuh sumer. Alhamdulillah he did! Dani reunited with her utensils about 2-3 weeks later hehe!

GLC Trip to Langkawi  GLC Trip to Langkawi

Sampai KL, Jeeb and Qeeb picked me up at the airport. Tak de pon nak meronda kat KLIA2, memasing dah tasabar nak balik. Tapik dalam keta, Qeeb tido sampai ke rumah kekdahnyer. Kater rinduuuu nak jumpe mama dia...sabo jelahhh! We went straight to USJ hantar Mas dolu, then baru lah sampah SA. Alhamdulillah everything went well as planned. That's all for now on my girls trip with the GLC :)

No comments:

Post a Comment