Tuesday, September 1, 2015

Merdeka Theme Painting Event

Last week ada event kat Nexus sempene sambutan Hari Merdeka. Time tuh sebenarnya me and Lyn nak grab a coffee tapik tertarik plak nak tgk kejap painting yang di display. Bebudak Finance were there too and they told us anyone can draw on the canvas for free. I was like huh? FREE? Maka terdetik laaa keterujaan. Biler terpegi lebey dekat maka iols pon turut sama terjebak.

Merdeka Event at Nexus

Organizer tuh pon pantas jugak...dia soh fill up details, bagi apron, choose brushes & colors and then he showed us our blank canvas. Jonah sangat nak start sampai luper nak check out who was the organizer.

Merdeka Event at Nexus  Merdeka Event at Nexus

Target nak complete everything within 30minutes because we were in a rush nak abes lunch time. But end up berpeloh2 nak siapkan sampai terlajak lagik 15minutes. Nak keep it plain and simple gituh tapik end up gigih gak penohkan ruang2 yang nampak kosong sangat tuh.

Merdeka Event at Nexus  Merdeka Event at Nexus

Nih bebudak Finance punyer hasil kejer. Dorang buat berempat and kitowang nih kecoh nak bergambar jer lebey hahaha. Tapik kalut jugak laa nak siapkan cepat.

Merdeka Event at Nexus  Merdeka Event at Nexus

[Left] Painter blah kanan kitowang...baru color background dah cantek. [Right] Other participants yang paint like a pro.

Merdeka Event at Nexus  Merdeka Event at Nexus
Merdeka Event at Nexus

Tercicir plak nak upload gambar Lyn >.< sebaik dia tolong color laju hehe...memang terbaik! So nih laaa dia hasil me and Lyn buat. Excuse the jalur gemilang yang tak cukup tuh, perspective angle pon dah salah hahaha. But i think not bad as a first timer yang draw atas canvas quite besar nie :D

Merdeka Event at Nexus  Merdeka Event at Nexus

Hasil artwork kami dah di display with the rest. *hinss hinsss*

Merdeka Event at Nexus

By the time we were finished, dorang pon dah siap2 kemas and tunggu lagik 1 or 2 painter blom siap. After pulangkan all the brushes and apron sumer, we went to get our coffee wpon dah terbabas time. Because that was the main reason we were there in the first place hehe.

Merdeka Event at Nexus

No comments:

Post a Comment