Thursday, September 3, 2015

Picnic at D' River Resort, Janda Baik

Post raya gathering with UTM friends. Saspen gak tetiba takleh join because ada ad hoc migration the night before. But sebaik it got cancelled petang tuh. Dahler im supposed to bawak pinggan, cawan sumer kang dorang nak makan cemana lak hahaha. Lokasi yang dituju pagi tuh adalah D'River Resort at Janda Baik. 1 hour drive and majority sampai sana around 11.30am. Nice jugak tempatnyer, clean and tak ramai orang. In fact time tuh cuma ada kitowang jer.

Family day #utm98 aat Janda Baik

Food meriah gile. Siong bawak nasik arab dalam periok sebeso2nyer, jaa bawak roti jala ngan kuah durian and kari ayam, wan bawak buah and air, akmal/jann bawak dessert, amad bawak pasta, zect bawak ciken pie, rusyd bawak burger, walad bawak beg plastic sampah ngan aper benda tah satu lagik x ingat and last but not least aku bawak jajan.

Family day #utm98 aat Janda Baik  Family day #utm98 aat Janda Baik
Family day #utm98 aat Janda Baik  Family day #utm98 aat Janda Baik
Family day #utm98 aat Janda Baik  Family day #utm98 aat Janda Baik

The kids were the most yang having fun main air. The guys main celup2 kaki and monitor the kids jer sbb air cetek. The ladies plak makan, borak, makan and standby tok tukar kan baju bebudak lepas mandi jer hehe. While Qeeb being Qeeb, cuma main air sambil duduk atas papa dia. Kereta tetap tak tinggal, siap cuci atas batu summore. Takpelah asalkan dia kenal aper itu sungai/river, lol!

Family day #utm98 aat Janda Baik  Family day #utm98 aat Janda Baik
Family day #utm98 aat Janda Baik

Lepak tepi sungai di kawasan tanah rata adalah best. Tapi matahari terik plak takde shades. Maka duduk ler bawah pondok balik jadiknyer.

Family day #utm98 aat Janda Baik  Family day #utm98 aat Janda Baik

The ladies. 

Family day #utm98 aat Janda Baik  Family day #utm98 aat Janda Baik

Lepas berendam tuh Qeeb got bored and dok layan lollies and chips. Until dia jumpe geng nak main pasir. Memula berempat nih jer main.

Family day #utm98 aat Janda Baik  Family day #utm98 aat Janda Baik

Tetiba dah ramai cam segerombolan chickies carik toys dalam pasir.

Family day #utm98 aat Janda Baik

One photo of the big family. Missing in the picture were Zect yang dah balik and Walad yang tercicir sbb pegi tukar baju anak dia kat toilet. Boleh plak tak pasan sbb sumer sibok packing barang masuk keta and trus amik gambar.

Family day #utm98 aat Janda Baik

Alhamdulillah it was a smooth gathering with loads of food! Siap leh tapau bawak balik for dinner. 

No comments:

Post a Comment