Wednesday, March 30, 2016

Hari Kraf Kebangsaan 2016

Taun nih gigih nak pegi visit Hari Kraf Kebangsaan (HKK) because they said the event may be the last one buat kat kompleks kraf jln conlay because lepas nih kene tutup due to construction.


Terjebak sungguh dengan batik this time. Before nih memang tak brapa sangat because of the price and fabric care yang hassle. Tapik lepas tgk matase sutera, pieces by raesa to name a few...so that's why i went gugugaga.

Hari Kraf Kebangsaan 2016

Luckily i went with the kain expert qiqi. Since dia slalu pegi HKK so she knew where exactly to go and price range to look for because kitowang nak cepat balik. Laju jugak kitowang jalan and grab mana yang berkenan. Bab haggling i leaved it to qiqi.

Hari Kraf Kebangsaan 2016

Dekat Jafiqa nih jer yang kitowang terlama sket. Mulut bebel nak cepat, hati dah berdebar sbb almost magrib, tapik dok belek lagik itu ini. OMG panic and kalut betol shopping cenggini. Sempat snap gambar pon kat kedai nih jer because mmg lama memilih kat sini lol!

Hari Kraf Kebangsaan 2016
Hari Kraf Kebangsaan 2016  Hari Kraf Kebangsaan 2016

And also sempat snap gambar this batik kelantan. I love the motifs but pricey lah. We did terlajak indeed. So asar and magrib kat situ baru gerak balik. I went to pickup Jeeb at the office. Kesian dia tunggu lama. I was sooo tired because of the adrenaline but happy with my purchase heheh!

Hari Kraf Kebangsaan 2016


2 comments:

  1. wahhh membatik..
    matase ngan raesa tu mmg meruntun jiwa nokss.. tapi mak dah lama unfollow sbb nanges takdapek nk beli ekekekekkeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha memang meruntun jiwa! ekceli ada jer kedai yang jual kain sama cam matase/ raesa jual. tapik biler tgk baju siap kat instagram dorang tuh mmg tetap terberkenan nak beli gak (satu hari nanti)

      Delete