Saturday, July 2, 2016

Raya Mood

keepcalmraya

I'm a bit calmer now that all baju raya dah ready. Tinggal nak gosok and jahit to shorten kan sluar Qeeb jer. Taun nie tema biru-macam2-shades. Janji biru hahaha. Simple pair of shoes pon dah jumpe. 

Hari tu dok mencarik balang raya. Panic biler my sis said the jar i was looking for kat Ikea Cheras dah out of stock. Checked online, sebaik ada lagik stock kat Ikea Damansara and went there to grabbed few jars. Pestaim nak ada balang sekut raya gittew lah gigihnyer. 

Kat opis pon dah pasang lagu raya, lampu lip lap and ketupat. Some dah start cuti. So i guess by Monday maybe tak ramai yang ada kat office. Hopefully the traffic will be super awesome in the morning and evening.

Keta pon dah service walaupon tak travel ke mana. Just because dah due so alang2 cuti hari tuh pegi lah buat. Service aircond skali and fix master power window switch yang connect ke left window. Total almost RM500! Just when we need to use the money for something else. Swiped and sobbed.

First day raya kat rumah Jeeb's parents as usual. Second raya nak gi visit kubur Mom and Bapak insya Allah. I think we skipped Port Dickson this year. So that means I'll only can see my sister after 5th raya onwards. 

Selamat mengemas rumah dan masak sedap2. I don't cook so biler ada orang cakap nak visit rumah nervous jadiknyer hahaha but insya Allah bisa diatur. Hope you peeps have a lovely raya celebration with loved ones. Please be extra careful on the road. Semoga dipermudahkan urusan dan perjalanan sehingga selamat sampai ke destinasi. 

4 comments:

  1. OMG i oso dont have balang raya lg ni soul!! tak sempat carik! acaner?! hahhaha balang kat ikea tu yg cemana??

    ReplyDelete
    Replies
    1. If u ada ikea app cuba search 'droppar'. Not the best option ekceli tp bleh laaa hahaa

      Delete
  2. Alamak balang raya aku dh tak complete sbb dh dok guna buat overnite oats 🙈😂😂😂😂 lol

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaa itu tandanyer kene beli set baru kahhh?

      Delete